May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konulu Şiir Yarışması ve Anneler Günü Konulu Kompozisyon Konulu Şiir Yarışmasında birinci olan öğrencilerimize ödülleri verildi.

May

Okulumuz Türkçe öğretmeni ve fotoğraf sanatçısı Mehmet Masum Süer'in, Diyarbakır'ın ekolojik Hevsel bahçelerinden çektiği 2 fotoğrafı, Rusya'da düzenlenen uluslarası 35AWARDS fotoğraf yarışmasında (100 Best Photos of The Year) 2021 yılının en iyi 100 fotoğrafı arasında yer aldı. Dünyanın en büyük fotoğraf yarışmalarından biri olan yarışmaya dünya ülkelerinden 23 dalda 124 bin 800 fotoğrafçı, 470 bin 500 fotoğrafla katıldı.

May

2021-2022 Ali Emiri Ortaokulu 8. Sınıflar Basketbol turnuvası sona erdi. Kazananlar ödüllerini aldılar.

Mrt

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlemiş olduğu Satranç Turnuvasında, 6 - C sınıfından Veysel EREN adlı öğrencimiz, rakiplerini eleye eleye finale kadar yükseldi ve Diyarbakır 2.si oldu.

Okul müdürümüz Sayın Fedli ZAMAN, öğrencimizi tebrik edip madalya ile ödüllendirdi.

Mrt

Bu yıl, Türkiye Zeka Vakfının düzenlemiş olduğu Okullar Arası Türkiye Zeka Yarışmasında, okulumuz il 1.liği ve İl 2.liğini alarak İl Finallerini geçip Bölge Finallerine katılmaya hak kazandılar.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasının ilk aşaması, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu ile bugün saat 09.30'da Mehmetçik İlkokulunda gerçekleştirildi.

Reversi kategorisinde Muhammed AÇİN, rakiplerini bir bir yenerek İlçe 1.si olarak İl finallerine katılmaya hak kazandı.

Melik Yılmaz ise Küre kategorisinde İlçe 2.si oldu.

Mrt

Okulumuzda 04.03.2022 tarihinde saat 11.30 da deprem tatbikatı yapılmıştır. Siren sesi ile başlayan tatbikatta öğrenciler kontrollü bir biçimde tahliye edilerek okul bahçesinde toplanmışlardır. Okul müdürümüz Fedli Zaman tarafından bilgilendirme konuşması yapılmış olup emeği geçen idareci ve öğretmenlere teşekkür ederiz.

Ock

Sayın Müdürümüz Fedli Zaman'ın desteklemesi, Türkçe öğretmenimiz Songül Zincir'in fikri ve çalışması ile en çok kitap okuyan öğrencilerimize başarı belgesi verdik. Öğretmenimize teşekkür eder öğrencilerimizin okuma alışkanlığının daim olmasını dileriz

Kas

Yılın Tarih Fotoğrafçıları 2021 uluslararası yarışmasında,  M.Masum Süer'in, Adıyaman-Nemrut dağında çektiği fotoğrafı, yılın en iyi 40 fotoğrafı arasına girdi ve dün geceden itibaren dünya basının önde gelen haber ajansları ve gazeteleri tarafından yayınlanmaya başladı.

Kas

Kasım ara tatilini fırsat bilip; okulumuzu koridor koridor, sınıf sınıf yıkadık. Öğretmenler odasını temizledik, koltukları yıkadık. Pencere kenarlıklarını temizledik. Camları yıkadık. Tüm okulu dezenfekte ettik. Kırılan ve deforme olan 14 kapıyı yeniledik.