T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DİYARBAKIR / YENİŞEHİR - Ali Emiri Ortaokulu

Ali Emiri Ortaokulunda Mezun Buluşması Heyecanı

Dönem sonu etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. 7. ve 8. sınıf öğrencilerimize "başarı, güdü, motivasyon ve çalışma teknikleri" konularında tecrübelerini paylaşmak üzere; şu an İstanbul Fen Lisesinde okuyan mezun öğrencilerimizden Muhammed Emin Yılmaz'ı okulumuza davet ettik.

Öğrencilerimiz adına çok faydalı bir etkinlik oldu.

ALİ EMİRİ ORTAOKULU

MEZUN BULUŞMASI ETKİNLİĞİ

 

Okul müdürümüz Fedli ZAMAN 2022-2023 eğitim öğretim yılında mezun olan ve LGS de tek yanlış ile İstanbul Fen Lisesine yerleşen öğrencimiz Muhammed Emin YILMAZ’ı okulumuza davet etti. 8. Sınıf öğrencilerine yönelik mezun buluşması yapıldı. Fedli ZAMAN Muhammed Emin YILMAZ’ı tanıttı.

 

Muhammed Emin YILMAZ geçen yıl kendisi de okulun ikinci dönem yaptığı seri denemelere katıldığını, seri denemelere girmeden önce yapılan denemelerde ilk ona giremediğini, okulun yapmış olduğu seri denemeler sayesinde kendisini geliştirerek LGS de tek yanlış yaptığını, LGS ye hazırlanırken dengeli çalışılması gerektiğini bir derse ağırlık verdiğinde başka bir derste yanlışı arttığını örneğin matematiğe fazla çalıştığında fenden 6 yanlış yaptığını, fene ağırlık verdiğini feni düzeltirken bu sefer başka bir dersten yanlışının arttığını belirtti.

Yapılan denemeleri sınavlarını ciddiye almalarını söyleyerek deneme sırasında kesinlikle birbirlerine bakmamaları gerektiğini birbirlerine bakarak kendilerini kandıracaklarını belirtti.

Ders çalışırken teknolojiyi hiç kullanmadığını derslerini hep kitaplardan çalıştığını ve derste öğretmenlerini iyi dinlediğini, soru ya da konu için hiç teknolojik aletleri kullanmadığını belirtti. 

Öğrencilere sık sık roman okumaları gerektiğini, roman okuyarak okuma hızını artırdığını ve soruları anlama gücünü artırdığını belirtti.

 

Soru Cevap Kısmı

 

Öğrencimiz Nisanu YANTÜRK kendisinin okulda açılan destekleme ve yetiştirme kurslarına gelip gelmediğini sordu.

Mehmet Emin YILMAZ kendisininde destekleme ve yetiştirme kurslarına katıldığını ve faydasını da gördüğünü belirtti.

 

Öğrencimiz Hiranur OZAN zaman zaman motivasyonun düştüğü zamanlar neler yaptığını sordu.

Mehmet Emin YILMAZ babasının kendisini çok motive ettiğini. Okul başlarken hedefinin aslında Diyarbakır CFL olduğunu, ama asıl hedefinin hep Galatasaray Lisesine gitmek olduğunu sonra hedefi için çok çalıştığını tek yanlış yaptığını İstanbul Atatürk Fen Lisesine yerleştiğini şimdi çok mutlu olduğunu, okulunun kendisini geliştirmek için bir çok imkân sunduğunu,  şimdi okulun yurdunda kaldığını sınıfında 30 öğrenci varsa 29’u ders çalışıyorsa sende ister istemez ders çalışıyorsun öğrenciler bir birini motive ederek ders çalışıldığını anlatıyor.

 

Öğrencimiz Efsun KAYA kendisi günlük soru çözme sayısında takıntılı olduğunu kendisinin günde kaç soru çözdüğünü sordu.

Mehmet Emin YILMAZkendisinin günde ortalama 150-200 soru çözdüğünü, ama diğer arkadaşları kendisinden daha fazla soru çözdüğünü derslerde fazla yanlış yaptığı zaman rehber öğretmeni kendisini çok motive ettiğini, örneğin fende 6 yanlış yaptığını buna rağmen rehber öğretmeni senin fen dersin çok iyidir, sen Fen bilgisini iyi biliyorsun diye kendisini inandırdığını ve motive ettiğini belirtti.

 

Öğrenci sorusu sözel ve sayısal sınavı arasında konuşmak gerekir mi? Diye sordu

Mehmet Emin YILMAZ konuşmamak gerektiğini LGS ye iki gün kala çalışmayı bıraktığını ve ful müzik dinleyerek kendisini rahatlatıp motive ettiğini belirtti.

Öğrencimiz Elif KILIÇ zor sorular gördüğünüzde pes ettiğiniz oldu mu? Diye sordu

Mehmet Emin YILMAZ hiçbir zaman pes etmediğini, bazen düştüğünü, düştüğünde de babasının kendisini motive ettiğini ve zor soruların üstesinden geldiğini belirtti.

Denemelerin analizlerini mutlaka yapmaları gerektiğini örneğin girdiğiniz denemede çözemediğiniz soru varsa eve gidip tekrar çözmeye çalışın çözemediğiniz zamanlarda mutlaka sorularınızı öğretmenlerinize çözdürün.

 

Kapanış Konuşması

 

İstanbul’a ilk gittiği zaman iki hafta çok zorlandığını, ailesinden ilk defa uzaklaştığı için özlem olduğu için her gece ağladığını, sonra okulda aile gibi olduklarını ve o zor günleri böyle atlattığını

Kazandığı okulda burs sorunu olmadığını ihtiyacı olan öğrencilere yardımcı olunduğunu, imkânların çok iyi olduğunu yemeklerinin çok güzel olduğunu aynı ev yemekleri gibi olduğunu, sosyal aktivitelerin çok iyi olduğunu. Kendisi bilgisayarda hiç anlamadığını şimdi robotik kodlamalar yapabildiğini belirtti.

 

SON SÖZ

Bu buluşmanın mimarı ve geliştiricileri olan müdürümüz sayın Fedli ZAMAN'a, Rehberlik birimine, tüm okul öğretmenlerimize ve güzel bir vefa örneği gösteren çalışkan öğrencimiz Muhammed Emin YILMAZ'a tüm öğrenciler ve velilerimiz adına teşekkürü bir borç biliriz.

15-01-202415-01-2024

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.01.2024 - Güncelleme: 15.01.2024 19:28 - Görüntülenme: 1919
  Beğen | 65  kişi beğendi